Verksamhetsplan 2012

Verksamhetsplan för år 2012, Mästerby Hembygdsförenings styrelse

Föreningens styrelse vill verka för en positiv utveckling av en levande landsbygd och försöka tillvarata sockenbornas intressen och kreativitet.

 Vi vill fortsätta att stödja de aktiviteter som pågått och pågår inom föreningen på bästa sätt: t e x ängskommitténs, studiekommitténs, festkommitténs, pubgruppens och sojdegruppens arbete.

Vi vill också arbeta för att organisera aktiviteter för barn och ungdomar.

Vi vill fortsätta att delta i projekt Mästerby 1361 på olika sätt.

 Som vanligt anordnar vi fagning av änget, Valborgsmässofirande, organiserar pubaftnar, midsommarfirande i änget, grillfest, medeltidsdag under v 32 och slåtter.

 I vår sätter vi fart på boulespelandet. Ett förslag på utmaning byvis/gårdsvis är underutarbetande. T ex Lag Bander mot Lag Ajmunds, Lag Sallmunds syd mot Lag Sallmunds norr, eller Lag Båtels mot Lag Pilungs etc, etc.

Följande aktiviteter är under planering:

En exkursion med  Louise Berry kallad: Vandra gamla vägar i socknen planeras i  maj 2012.

En aktivitetsdag för skolbarn från Sanda skola.

En cykelutflykt till hemligt mål.

Konsert i änget.

Trädgårdsvandring.

 Med anledning av de bidrag vi erhållit från Leader och Länsstyrelsen kommer en del informationsskyltar att sättas upp: Vid minnesstenen i Ajmunds och Grenskorset, videntrén till änget och vid slagfältet på Norkslätten.

Vi kommer också att utrusta den lokal vi fått hyra av församlingshemmet till ett besökscentrum med bl a en modell av slagfältet, fynd från slagfältsarkeologiskaundersökningar och andra fynd från Mästerby, filmvisning etc. Förhoppningen är att man även ska marknadsföra och sälja produkter tillverkade i Mästerby

 Sojdegruppen fortsätter sitt arbete med att göra färdigt för en sojde. Alla innehavare av skog uppmanas att hjälpa till med att få tag i faitvid.

 Vi är naturligtvis öppna för fler förslag på verksamheter från medlemmarna och hoppas på intresse för och delaktighet i de olika aktiviteterna.

 Mästerby 2012 03 04 Styrelsen Mästerby Hembygdsförening

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s