Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan för år 2013, Mästerby Hembygdsförenings styrelse 

Föreningens styrelse vill verka för en positiv utveckling av en levande                     landsbygd och försöka tillvarata sockenbornas intressen och kreativitet.

Vi vill fortsätta att stödja de aktiviteter som pågår inom föreningen på bästa sätt: t e x ängskommitténs, studiekommitténs, festkommitténs, pubgruppens och såjdegruppens arbete. Vi vill också arbeta för att organisera aktiviteter för barn och ungdomar. Vi vill fortsätta att delta i projekt Mästerby 1361 på olika sätt.

Som vanligt anordnar vi fagning av änget, Valborgsmässofirande, organiserar pubaftnar, midsommarfirande i änget, grillfest, slåtter och medeltidsdag.

Mästerby Museum kommer att hållas öppet under sommarhelgerna och besökare  tas också emot andra tider efter bokning.

Såjdegruppen fortsätter sitt arbete främst på onsdagskvällar med att göra färdigt skålen och smaite faitvid. Vi ber alla innehavare av skog att hjälpa till med att få tag i fler stubbar och toppar.

Följande övriga aktiviteter planeras:

Scanna in foton och dokument på bygdeband                                                                                En aktivitetsdag för skolbarn från Sanda skola. Hålla museet öppet på helger under turistsäsongen och vid föranmälda besök. Organiserat boulespelande. Tändning av såjden. En kurs med Gotlands trädgårdsarkitekt. Vandra gamla vägar med Louise Berry.  Bjuda in sommarboende och nyinflyttade till en träff. Fira 30-årsjubileum

Vi är naturligtvis öppna för fler förslag på verksamheter från medlemmarna och hoppas på intresse för och delaktighet i de olika aktiviteterna.

Mästerby 2013 03 10

Styrelsen Mästerby Hembygdsförening

Annonser